Datorväska

Datorväska. I samband med att du köper en bärbar dator så ska du även inhandla en datorväska. I takt med att allt fler människor har bärbara datorer har det också kommit en uppsjö av olika datorväskor. Man kan drista sig till att sig att datorväskan har blivit en trendig accessoar. Det finns modeller av datorväskor som riktar sig till medelålders och det finns de som riktar sig till unga. Vidare kan man också se en uppdelning i datorväskor som ska tilltala maskulina, respektive feminina datorägare.

Kom ihåg att det är mycket viktigt att du byter datorväska i tid. Börjar din datorväska att gå sönder så ska du aldrig riskera att innehållet väskan skadas. Stötar och vätska kan förstöra din dyrbara dator. När du investerat i en datorväska så bör du satsa på kvalitet. Kontrollera så att datorväskan verkligen skyddar din dator. Tänk även på att kontrollera så att din datorväska passar din dator storleksmässigt. Om du är osäker så ska kolla upp hur många tum din dator är på. Det brukar i regel alltid stå i beskrivningen av datorväska till vilka storleksmodeller den passar.

Vidare finns det också kombinationsväskor. I dessa kan du få ner en dator, såväl som kamera och objektiv. Om möjligt ska du alltid läsa tester och recensioner av en viss datorväska innan du genomför ditt köp. Att kunna bära runt på sin dator obehindrat ger en härlig användarfrihet. I takt med att de bärbara datorerna blir lättare så ser man ofta människor som har med sig datorn ute på stan. För att bibehålla denna användarfrihet så ska du också satsa på en datorväska som är så lätt som möjligt. Kolla alltid in produktspecifikationen för datorväskan innan du köper den. Är det något som du inte riktigt förstår så ska du aldrig att tveka att höra av dig direkt till den aktuella återförsäljaren. På så vis slipper du obehagliga överraskningar längre fram.

Fundera också över om du ska köpa en datorväska av modell axelband eller ryggsäck. I regel är det billigast om du köper din datorväska över Internet. Kelkoo och Price Runner är två mycket bra sajter för prisjämförelse. Var också noga med att kontrollera fraktkostnad och leveranstid. Några centrala återförsäljare av datorväskor är inWarehouse, Dustin, Troyan Scandivanian AB och Kontorsnetto. Vidare kan du hitta begagnade datorväskor på sajter som Blocket och Eniro Köp & Sälj. Handlar du din datorväska från någon försäljare utomlands så ska du alltid kontrollera extra noga så att företaget är seriöst.

Skulle du vara missnöjd över ditt köp av en datorväska så ska du först och först ta kontakt med försäljaren och förklara din situation. Om ni tillsammans skulle misslyckas att nå en lösning på problemet kan du höra av dig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). De ger råd i tvister mellan konsumenter och företag och nås på telefonnummer 08-555 017 00. Vidare kan du höra av dig till Konsumentverket. Förutom att bevaka konsumentfrågor har denna myndighet också en befogenhet att utfärda föreskrifter om hur konsumenträttsliga regler ska tillämpas. Du når Konsumentverk på telefonnummer 0771-42 33 00.