Köpa bärbar dator

Köpa bärbar dator. En bärbar dator ger dig en fantastisk frihet. Du kan arbeta eller njuta av film och musik varhelst du vill. Idag är det också möjligt att surfa med sin bärbara dator på många platser utanför hemmet. Innan du köper en bärbar dator så ska du alltid noga fundera på vad du ska använda den till. Om du huvudsakligen tänkt att använda datorn till att surfa på Internet, se på film och lyssna på musik samt använda ordbehandlingsprogram så räcker de billigaste bärbara datorerna på marknaden gott och väl.

Du kan få en bärbar dator för ungefär 4 000 kronor. Har du tänkt använda din dator för exempelvis avancerad bildredigering eller musikproduktion så bör du satsa på en dator med högre prestanda. Är du osäker i vilken prisklass du ska lägga dig är det alltid en god idé att ta hjälp av någon sakkunnig person. Vet du att du vill använda ett visst program på den bärbara datorn bör du också kontrollera programmets systemkrav.

I samband med att du ska köpa en bärbar dator kan det vara bra att göra upp en checklista. På så vis vet du att du inte glömt att kontrollera någon viktig aspekt. På denna lista bör följande produktspecifikationer finnas med: processor, internminne, hårddisk, skärm, grafikkort, ljud, optiska enheter, kommunikation och anslutningar. De ledande tillverkarna av processorer är Intel och AMD. När det gäller RAM-minne så bör du inte skaffa en ny bärbar dator som har mindre än 1024 MB. Kom också ihåg att fråga om möjligheten att uppgradera RAM-minnet.

När det gäller hårddisken så behöver den inte vara gigantisk. Satsa istället på att köpa till en extern hårddisk. På så vis har du viktiga filer sparade på mer än ett ställe. En mycket viktig fråga är också den bärbara datorn batteritid. En ny bärbar dator klarar ungefär av tre timmars användning innan batteriet måste laddas upp på nytt. Tiden är dock beroende av hur hårt datorn får arbeta. Innan du köper en bärbar dator är det också mycket viktigt att du kontrollerar hur mycket den väger. En ny bärbar dator väger mellan 2,5 och 4 kilo. Det finns dock bärbara dator som endast väger omkring 1 kilo, men då är de i regel något dyrare. Vill du att din bärbara dator ska bli lättare så kan du plocka bort den optiska enheten.

Det finns ett stort antal återförsäljare av bärbara datorer. Några centrala återförsäljare av bärbara datorer är Siba, Elgiganten, OnOff, Dustin, inWarehouse och NetOnNet. Du köper oftast din bärbara dator billigast på Internet. Price Runner och Kelkoo är bra webbplatser för dig som vill jämföra priset på bärbara datorer. Kontrollera också fraktkostnad och leveranstid. Vidare kan du köpa en begagnad bärbar dator. Priset på bärbara datorer sjunker snabbt. Det innebär att du kan köpa en mycket bra begagnad bärbar dator för en billig penning. Du hittar bra begagnade bärbara datorer hos Laptopbutiken och Inrego. Om du köper din bärbara dator från någon försäljare utomlands så ska du vara extra noga med att kontrollera så att företaget är seriöst.

I samband med att du köper en bärbar dator är det också aktuellt att investera i mjukvara. De allra flesta är i behov av ett bra ordbehandlingsprogram. Microsoft Office är ett mycket programpaket som finns i olika utföranden. Vill du kunna bearbeta bilder så rekommenderas Adobe Photoshop. Programmet är emellertid dyrt och för dig som inte vill lägga ut så mycket pengar rekommendera Photoshop Elements. Det är en nedbantad version programmet.