Sony VAIO

Sony VAIO. Sony är ett japanskt företag som grundades år 1946. Idag är Sony en av världens största teknikföretag. Varumärket Sony VAIO (Video Audio Integrated Operation) återfinns på företagets datorer. Märket VAIO syftar till att representera integrationen mellan analog och digital teknik. Då VA står för den analoga vågen, så representerat IO den digitala binära koden.

När Sony under 1980-talet tillverkade datorer så var det enbart för den japanska marknaden. Under halva delen av 1990-talet så fanns inte Sony på datormarknaden. Återentrén kom år 1996 och från och med då så har Sony satsat globalt. Sony började successivt att tillverka en rad stationära datorer som alla bar märket VAIO. Användningsområdet för varumärket VAIO har dock med tiden kommit att expandera. Sony VAIOs produkter är eleganta till utformningen. Vidare är Sony VAIOs produkter mycket användarvänliga.

Sony VAIO Notebooks olika modeller är: AR (potent multimediemaskin, Full HD kompabilitet, 17″); FZ (den första notebooken med Blu-Ray-brännare, 15,4″); CR (efterföljaren till FJ och C-serierna, 14″); BX (notebook för den professionella användaren, 15,4″); G (en ultralätt notebook som endast väger 1,05 kilo, 12,1″); NR (perfekt för hemmaanvändare, innehåller Vista), UX (världens minsta PC, du kan hålla den i handen, 4,5″, endast 520 gram); TZ (notebook för den professionella användaren, 11,1″) och SZ (notebook för den professionella användaren, 13.3″). Sony VAIO Desktops finns i modellerna LA, RM och TP.

Fundera noga igenom vilken av Sony VAIOs modeller som passar just dig och dina behov bäst. Vidare finns det en rad tillbehör till Sony VAIO, däribland AC adaptrar, minnen, batterier, möss och tangentbord, dockningslösningar, väskor, ryggsäckar och överdrag. Du kan också kompletterara din Sony VAIO-dator med stilrena högtalare och ett headset. Om du har någon fråga som rör Sony VAIOs datorprodukter så kan du ringa 08-58 769 220. Kontaktcentrum har öppet från måndag till fredag, mellan 08.00 och 18.00.

Innan du köper en produkt av märket Sony VAIO så ska du alltid jämföra priset mellan olika återförsäljare. I regel är det dock billigare om du köper din produkt av märket Sony VAIO över Internet. Kom dock ihåg att du ska granska köpevillkor, fraktkostnad och leveranstid. Några centrala återförsäljare av produkter av märket Sony VAIO är Dustin, Electra, Euronics, Expert, NetOnNet, OnOff, Scandinavian Photo, Siba och Sony Center. En bra sajt för prisjämförelse på Sony VAIOs olika produkter är Price Runner.

Om du köper din Sony VAIO-produkt från en återförsäljare utomlands är det mycket viktigt att du kontrollerar så att denne är seriös. Skulle du av någon anledning vara missnöjd med din produkt så ska du i första hand alltid höra av dig till den aktuella återförsäljaren. Om ni inte skulle lyckas reda ut problemet så kan du höra av dig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Denna myndighet bedömer tvister mellan konsumenter och företag. Att få en tvist bedömd av ARN är kostnadsfritt. Kom dock ihåg att ARN endast är rådgivande. Du når ARN på telefonnummer 08-555 017 00. Har du konsumenträttsliga frågor så kan du höra av dig till Konsumentverket. Du når dem på telefonnummer 0771-42 33 00.